Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


A könyvborító

Szicíliai fojtogatott karfiol

Cavolfiore soffocato

Egy kilós fej karfiol hat részre szedve, négy evőkanál olívaolaj, csipet sáfrány fél kiskanál sóval összetörve, tíz szem magozott fekete olajbogyó

A fojtogatás, mint konyhatechnológia, abban áll, hogy a zöldség levegőtől elzárva, víz hozzáadása nélkül, saját nedvességtartalmának gőzében párolódik. A fojtogatott karfiol nagyszerű köret lehet egy egészben sült báránycomb oldalán (esetleg némi firenzei zöldbabbal kiegészítve), vagy, ha úgy akarjuk, szobahőmérsékleten tálalva és egy kevés olívaolajjal megspriccelve kifogástalan előétel.
A karfioldarabokat olajba forgatjuk, megszórjuk a sáfránnyal, tepsibe rakjuk úgy, hogy egymás mellett elférjenek. Mellédobjuk az olabogyót, fóliával gondosan és lehetőleg légmentesen lefedjük és takarékon egy óráig sütjük. Szobahőmérsékleten tálaljuk.



http://shop-scripts.ru