Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


A könyvborító

Grappában pácolt, flambírozott rákfarkak

Gamberoni grappati flambé – Szicília

Harminc nagy, lehéjazott rákfarok, pár marék durumliszt, olívaolaj, másfél deci grappa, tíz deka vaj, egy-két kanál halalaplé, két narancs leve és lereszelt héja, friss mentalevelek, néhány szegfűszeg, fehérbors

A rákot lerakjuk egy lapos jénaiba, ráöntünk egy deci grappát, legalább tíz percig rajta hagyjuk; tovább is lehet. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, lisztbe forgatjuk és bő olajban megsütjük. Papírtörölközőre szedve leitatjuk róla az olajat. Másik serpenyőben felforrósítjuk a vajat, rátesszük a rákot, meglocsoljuk a halalaplével, a narancsok levével, rászórjuk a narancshéjat. (Vagy nem szórjuk rá; vegyük figyelembe, hogy Szicílián könnyű vegyszerezetlen héjú narancshoz jutni, például oly módon, hogy kimegy az ember a kertbe, és annyit szed, amennyit csak akar. Nálunk ez nem nagyon működik, ha tehát nincs bionarancsunk, akkor a héj felhasználásáról mondjunk le inkább.) Beledobjuk a szegfűszeget, összeforraljuk és a maradék grappával flambírrozzuk. Narancsszeletekkel és friss mentalevelekkel díszítve tálaljuk. Megkóstolható a siracusai Ristorante Rossiniban, Via Savoia 6.


http://shop-scripts.ru