Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


A könyvborító

Pezsgős rizottó

Risotto allo spumante – Piemonte

Fél kiló rövidszemű rizs, lehetőleg carnaroli, egy üveg brut pezsgő, három zellerszár (lehetőleg a csomó közepéről valók, puhák), egy kis póré, egy babérlevél, tizenkét deka vaj, egy pohár tejszín, fél liter kész húsleves (alaplé), öt deka frissen reszelt grana padano, frissen őrölt bors

Tálba tesszük a rizst, ráöntünk annyi pezsgőt, amennyi ellepi és egy órán át állni hagyjuk. Utána keresünk egy jókora serpenyőt (a hagyomány szerint e célra a rézserpenyő felel meg leginkább), a vaj felén megdinszteljük benne a kockázott hagymát, a felkarikázott pórét és az apróra vágott zellerszárakat. Közben leszűrjük a rizst, és azt is a serpenyőbe továbbítjuk, szárazon kevergetjük egy darabig, aztán fokozatosan hozzáadjuk az alaplét, mindig csak egy keveset. Ha kész, borsot darálunk bele, hozzáadjuk a maradék vajat és a grana padanót, meglocsoljuk egy-két kanál pezsgővel, összekeverjük és tálaljuk.


http://shop-scripts.ru