Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


A könyvborító

Venetói részeg csülök

Stinchi di maiale ubriachi

Négy kis csülök, egy zellerszár, egy hagyma, egy sárgarépa, egy deci olívaolaj, két üveg sör, egy deci grappa, só, frissen őrölt bors

Darabokra vágjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellerszárat, mindezt elterítjük egy tepsiben, rálocsoljuk az olajat, rátesszük a sózott-borsozott csülköket és a kétszáz fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, időnként megforgatva. Ráöntjük a sört és a grappát, majd alacsony hőfokon nagyon puhára sütjük. Kiszedjük a húst, szaftját lezsírozzuk, és esetleg beforraljuk, ha úgy látjuk jónak. A végén átpasszírozzuk és utánízesítjük. Az eredeti recept négy kanál vízben elkevert egy kanál liszttel való sűrítést javasol, ám ez bátran elhagyható.


http://shop-scripts.ru