Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


Partnereink

Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv

Itt egy képnek kéne lennie, de nincs.

Vince Kiadó
304 oldal
kartonált
20 x 28 cm
4595 Ft

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban már a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is beköltöznek hétköznapi konyhánkba. Ez a szakácskönyv a Kelet változatos ízvilágát mutatja be gazdag illusztrációs anyag segítségével. A kötet - amelyben hagyományos és új receptek is találhatók, valamint az ázsiai eredetű hozzávalók vásárlására és használatára vonatkozó gyakorlati útmutató - tökéletes kézikönyv az ázsiai ételek otthoni elkészítéséhez. Bemutatja a jellegzetes ázsiai alapanyagokat, és segít abban, hogy ezen alapanyagok hiányában milyen hozzávalókat használhatunk fel az ételek elkészítéséhez.
    Az Ázsiai konyha című fejezet röviden ismerteti azokat az eszközöket és főzési technikákat, melyek szükségesek az ételek előkészítéséhez, továbbá tippeket a fűszerek összeállításához.
    Színes kétoldalas fotókat közöl a fűszeres mártásokról és hűsítő raitákról; az aromás thai currykrémekről; teákról és gyümölcsfrissítőkről; és még sok másról.
    A kísérőszövegek ötleteket adnak ahhoz, hogyan tálaljuk az elkészített ételeket "igazi", ázsiai módon, és bemutatják a hagyományos főzésmódokat.
    Bár évezredek hagyománya áll mögötte, az ázsiai konyha az utóbbi években ismét divatba jött. Az éttermi főszakácsok Vancouvertől Londonig felveszik repertoárjukba az ázsiai hozzávalókat és főzési technikákat, külvárosi zöldségesek és élelmiszer-áruházak töltik fel polcaikat friss korianderrel és fenyérfűvel, és nem csoda... Az ázsiai étel friss és színes, ízekben gazdag, és soha nem unalmas, vagy fűszerezetlen. Mivel a magok és a zöldségek hangsúlyos szerepet kapnak benne, egészséges, olcsó is, és többnyire gyorsan el lehet készíteni. Bár az általánosítás veszélyes. Az ázsiai étel éppoly sokoldalú és változatos, mint az európai. Míg azonban Európában többnyire azonos hozzávalókon osztoznak, az ázsiai országok olyan főzésmódokat fejlesztettek ki, melyek egyedülállóan csak az övék. Igazi kaland megkóstolni bármelyik fogást. Jó étvágyat!


http://shop-scripts.ru