Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


Partnereink

Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom

Neil Shubin: A belső hal

Jujj, hol a kép?

Vince Kiadó
240 oldal
kartonált
14 x 21 cm
3495 Ft

Miért éppen úgy nézünk ki, ahogy? Mi a közös az emberi kézben és a légy szárnyában? Mi a kapcsolat az emlők, a verejtékmirigyek és a pikkelyek között? Ha jobban meg akarjuk ismerni testünk működését és ki akarjuk deríteni legelterjedtebb betegségeink eredetét, akkor szokatlannak tűnő társaságban, a férgek, a legyek, s főként a halak világában kell körülnéznünk.
    Neil Shubin neves paleontológus és az anatómia professzora. Ő fedezte föl a Tiktaalikot, azt a "hiányzó láncszemet", amely szakmai körökben világszenzációt keltett 2006 áprilisában. Most az emberi test legfontosabb szerveinek kialakulását mutatja be, évmilliókra visszatekintve az evolúció történelmébe, azokba a korokba, amikor még semmilyen élőlény nem járkált a szárazföldön. Az ősmaradványok és a DNS vizsgálatával bebizonyítja, hogy a kezünk feltűnően hasonlít a halak uszonyaira, hogy a fejünk tulajdonképpen ugyanúgy van megszerkesztve, mint egy rég kihalt állkapocs nélküli halé, s hogy genomunk főbb részei ugyanolyanok, és ugyanúgy is működnek, mint a férgeké és a baktériumoké.
    Shubin egészen új megvilágításban tudja láttatni az embert és az egész élővilágot. A belső hal című, közérthető és szórakoztató könyvét bátran nevezhetjük a tudományos ismeretterjesztés újabb remekművének.


http://shop-scripts.ru