Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


A könyvborító

Fehérboros-fokhagymás rák

Rákok, vaj, fokhagyma, zöldpetrezselyem, mogyoróhagyma, erős paprika, Pernod, citrom, liszt, olaj, fehérbor

Először fokhagymás vajat készítek: tíz deka puha vajat elkeverek két evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyemmel, feleannyi finomra vágott mogyoróhagymával, négy gerezd összevagdalt fokhagymával, jó késhegynyi erős paprikával, két kiskanál Pernod-val és pár csepp citromlével; mindezt egynemű masszává keverem és félrerakom.
    Lisztbe forgatok háromnegyed kilónyi közepes méretű, páncéljától megfosztott rákot, nagy serpenyőben igen gyorsan, maximum három perc alatt megsütöm. Elöntöm a felesleges olajat a serpenyőből, beleöntöm két citrom kifacsart levét, utána öntök két deci száraz fehérbort, majd a serpenyőt nagy láng fölött egy percig szakszerűen rázogatom. Leveszem a tűzről, beledobom a fokhagymás vajat, fakanállal fürgén összekeverem, és amint a vaj elolvadt, azonnal tálalom.


http://shop-scripts.ru