Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


A könyvborító

Pezsgős palacsinta füstölt lazaccal

Pezsgő, tojás, cukor, vaj, liszt, tejföl, torma, füstölt lazac

Összekeverek öt tojást egy evőkanál cukorral, három deka olvasztott vajjal, tizenöt deka liszttel, csipet sóval, két pohár (325 milliliter) pezsgővel, majd egy órán át állni hagyom. A masszából vajon tíz-tizenkét palacsintát sütök. Három deci tejföl és egy evőkanál frissen reszelt torma összekeverésével tejfölös tormát állítok elő, ezzel megkenek egy palacsintát és elrendezek rajta két vékony szelet füstölt lazacot, majd ráteszek egy másik palacsintát, megkenem, lazacot teszek rá, újabb palacsinta, tejfölös torma, lazac, amíg a készlet tart. Legfölülre palacsinta kerül, aztán az egészet leborítom fóliával és a hűtőbe rakom. Tálaláskor úgy szeletelem, mint a tortát.


http://shop-scripts.ru