Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


A könyvborító

Spenótsaláta avokádóval

Friss spenót, zeller, vöröskáposzta, narancs, grapefruit, zöldhagyma, avokadó, méz, erős paprika, olaj, zöldpetrezselyem

Megmosok és lekocsányozok fél kiló spenótot. Egy fél zellert gyufaszálszerű darabokra vagdalok, majd forró vízben négy-öt percig főzöm, leszűröm, lecsöpögtetem. Legyalulom egy kis fej vöröskáposzta felét, majd összekeverem a spenóttal és a zellerrel, gerezdekre bontok és hozzáadok három narancsot és egy grapefruitot, belekeverek négy szál felszeletelt zöldhagymát. Közvetlenül tálalás előtt felszeletelek egy avokadót, és azt is a tálba teszem, de utána már nem zagyválom a keveréket, mert az avokadó összetörik, és némiképp gusztustalan benyomást kelt. Az öntethez összekeverek három kanál mézet, négy kanál narancs-vagy grapefruitlét, fél kiskanál erős paprikát, hat kanál olajat és két kanál finomra vágott zöldpetrezselymet. Külön csészében adom a saláta mellé.


http://shop-scripts.ru