Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Andalúziai csirke

Maghmum – al-Andalusi receptje alapján


Egy nagy csirke, só ízlés szerint, egy evőkanál koriander, egy-egy kiskanál bors és fahéj, fél-fél kiskanál gyömbér és galanga („laos powder”), egy evőkanál szárított levendulavirág mozsárban összetörve, másfél kiskanál szegfűszeg, egy deci jó minőségű, érlelt vörösborecet, két evőkanál koranderlé, négy evőkanál hagymalé, két evőkanál murrī (szójamártás), másfél deci olívaolaj, két kiskanál rózsavíz, két közepes méretű pita
 
 A korianderlé előállításához veszünk három-négy deka friss korianderzöldet, azt két evőkanál vízzel összeturmixoljuk, leszűrjük. A hagymaléhez a hagymát lereszeljük, tiszta konyharuhába tesszük, kinyomkodjuk. A csirkét a szokásos módon feldaraboljuk, cseréplábasba rakjuk az összes többi hozzávalóval együtt – a fűszereket őröljük meg –, a pitákat a legtetejére. Mérsékelt hőfokú sütőben lassan puhára sütjük, tálalás előtt legalább negyed óráig hagyjuk állni. Főtt rizzsel, vagy egyszerűen csak kenyérrel tálaljuk.


http://shop-scripts.ru