Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Bárányragu datolyával, mandulával és pisztáciával

Ruṭabīya – a Kitāb al-Ṭabīkh alapján

Egy kiló sovány bárányhús, fele felcsíkozva, fele ledarálva, ghí vagy olaj, öt-öt evőkanál gorombára vágott mandula és pisztácia, egy csipet valódi sáfrány (porcelánmozsárban porrá törve, majd kevés langyos vízben feloldva), egy-egy késhegynyi őrölt római kömény, koriandermag, fahéj és masztix, huszonot szem egész mandulabél, tizenöt szem datolya, két evőkanál rózsavíz

A felcsíkozott húst az olajon megbarnítjuk, felöntjük vízzel, felforraljuk, sózzuk. Beletesszük a gorombára vágott pisztáciát és mandulát, a porcelánmozsárban porrá tört és kevés langyos vízben feloldott sáfrányt és az őrölt fűszereket. A darált húsból tíz hosszúkás kebabot formálunk, közepükön egy-egy szem mandulával, ezeket is a lábasba rakjuk. A datolyákat az egyik végük felől óvatosan kimagozzuk, a magok helyére mandulaszemeket csúsztatunk. Amikor a hús megpuhult és a leve teljesen elpárolgott, megszórjuk egy evőkanál cukorral, meglocsoljuk a rózsavízzel, hozzátesszük ezeket a datolyákat, és lefedve a nyolcvan fokos sütőben egy óráig pihentetjük.


http://shop-scripts.ru