Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Bélszín kéksajttal töltve, vermut-whisky mártásban

Flett mimli bil-ġobon, ġbejniet tal-bżar u sos tal-vermut u l-whisky

Négy bélszínszelet, egyenként kb. húszdekásak, két borsos ġbejniet (vagy tíz deka juhsajt, amilyen van), tizenöt deka kéksajt, olaj a sütéshez, fél deci whisky, egy deci vörös vermut, szurokfű ízlés szerint, egy babérlevél, egy-egy evőkanál szójamártás és Worchestershire mártás, egy-két evőkanál vaj, fél deci tejszín

A hozzávalók között szereplő ġbejniet (a szó plurális alak, egyes számban ġbejna) máltai juh- vagy kecskesajt, a két máltai sajtkülönlegesség egyike. (A másik a rikotta – így, kával írva –, ám ennek a jellemzően máltai voltához azért szó fér.) Ġbejna többféle létezik, úgymint friss, érlelt, borsos, zöldfűszeres, savanyított, fűszeres olajban eltett, viszont a legtöbb változata kisméretű korong vagy csonkakúp alakjában kerül forgalomba. Számos máltai étel hozzávalói között szerepel, minthogy azonban semmi különleges sajátossága nincs (külalakjától eltekintve), bármilyen nem túl karakteres ízű pecorinóval helyettesíthető.
    A juhsajtot szeleteljük, a kéksajtot kockára vágjuk. Zsebet vágunk a bélszínszeletekbe, megtöltjük őket a sajtokkal, a nyílásokat fogpiszkálóval összetűzzük. A szeleteket olajon megsütjük, előmelegített tálra szedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a whiskyt, vermutot,  szurokfüvet, babérlevelet, szójamártást és Worchestershire mártást, gyorsan beforraljuk. A végén belekeverjük a vajat és a tejszínt. Azonnal tálaljuk.


http://shop-scripts.ru