Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!


Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Csípős bárányragu zöld levelekkel

Maraqat al-khuḍra – Tunézia

Fél kiló bárány vagy birka színhús, lezsírozva, lehártyázva, felkockázva, egy-másfél deci olívaolaj, másfél kávéskanál tābil, só, bors, három-négy fej (kábé fél kiló) finomra vágott vöröshagyma, fél kiló mángold (csak a levelek), egy csokor finomra vágott friss zöldpetrezselyem, tizenöt-húsz deka főtt csicseriborsó, két evőkanál paradicsompüré, másfél kávéskanál harīsa, egy citrom leve, két-két mokkáskanál (vagy ízlés szerinti mennyiségű) frissen őrölt bors és szárított, elmorzsolt hegyes erős paprika vagy cseresznyepaprika

A tuniszi konyha remeke, a mángold mellett kerülhet bele spenót, gyökérzöldségek, bab, articsóka és így tovább, gyakorlatilag ahány helyen főzik, annyiféle változata van, de erősen csípős valamennyi.
    A húst tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a tābilt, összekeverjük. Olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, öt percig kevergetjük. Beletesszük a mángoldot és a petrezselymet, újabb tíz perc múlva a csicseriborsót, a paradicsompürét, az egy deci vízzel elkevert harīsát, a citromlevet, a frissen őrölt és gorombára törött fekete borsot és az elmorzsolt csöves erős paprikát vagy cseresznyepaprikát. Összekeverjük és nagyon mérsékelt tűzön nagyon puhára főzzük. Szükség esetén öntögessünk alá egy kevés vizet.


http://shop-scripts.ru