Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Fokhagymás marhalábszár zöld olajbogyóval

Temrika meslalla – Marokkó

Egy kiló lábszár, négy-öt evőkanál olívaolaj, egy kiló paradicsom, lehéjazva, kinyomkodva, felkockázva, egy evőkanál frissen őrölt római kömény, frissen őrölt bors, negyed kiló kimagozott zöld olajbogyó, öt-hat fej fokhagyma, friss citromlé, zöldpetrezselyem

Öt-hat centis kockára vágjuk a húst, meglocsoljuk olajjal, jól összeforgatjuk, szétrakjuk egy megolajozott sütőlapon, és betesszük a maximumig hevített sütőbe. Addig hagyjuk ott, amíg kívülről alaposan meg nem barnul, ne nagyon piszkáljuk közben. Utána átrakjuk egy cseréplábosba, közben a sütőt ne kapcsoljuk ki, csak tekerjük le százhúsz fokra. A húshoz keverjük a paradicsomot, a római köményt, és az olívát, sózzuk és borsozzuk. Levágjuk a fokhagymafejek gyökérzetét, a külső héjukat leszedjük, de amúgy egyben hagyva dugdossuk őket a hús közé. A lábast lefedjük, betesszük a sütőbe, és sütjük, amíg sütjük. Százhúsz fok mellett hat órát bőven megérdemel, de a leghelyesebb reggel összeállítani, akkor vacsorára biztosan elkészül. A fokhagyma húsa krémszerűen puha lesz, friss, meleg kenyérre kenve szokás fogyasztani. Marokkói szefárd étel.


http://shop-scripts.ru