Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Fokhagymás sült paradicsom

Banadoora Maqliya ma’ Thoom – Palesztina és Jordánia

Négy gerezd finomra vágott fokhagyma, só és frissen őrölt bors ízlés szerint, egy apró hegyes erős paprika (chili), két evőkanál finomra vágott, friss zöldpetrezselyem, két evőkanál olívaolaj, két nagy, kemény paradicsom

A fokhagymát sóval, borssal, a nagyon finomra vágott erős paprikával és a zöldpetrezselyemmel összekeverjük és félretesszük. Vastagon felszeleteljük a paradicsomot, majd forró olajon egy percig sütjük egy akkora serpenyőben, amelyben a szeletek egymás mellett elférnek. Megfordítjuk, és rászórjuk a keveréket, de nem szőnyegbombázás-szerűen, hanem célzottan, a szeletekre. Újabb egy perc után még egyszer megfordítjuk, és készre sütjük, de nem puhára. Ha kész, tányérokra csúsztatjuk a szeleteket, és már fogyasztjuk is. Egyszerre maximum kétszemélyes adag készíthető.


http://shop-scripts.ru