Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Hal csípős diómártásban

Samaka ḥarra – Egyiptom

Egy hal, másfél-két kilós, bármilyen hal megteszi, akár a ponty is; harmincöt-negyven deka aprított dióbél, egy csokor finomra vágott korianderzöld, tizenkét (vagy több) gerezd finomra vágott fokhagyma, hat evőkanál olívaolaj, két-három citrom (vagy három-négy lima) leve, só, egy-egy kávéskanál őrölt fahéj és erős paprika (cayenne bors), az utóbbi esetében a határ a csillagos ég

A halat kultúráltan előkészítjük, ha pontyról van szó, be is irdaljuk, sózzuk, tepsibe tesszük. A többi hozzávalót összeturmixoljuk, ez lesz a mártás. (Esetleg kevés vizet is adhatunk hozzá, ha nagyon sűrűnek látjuk.) Bevonjuk vele a halat, teszünk a belsejébe is, szépen megsütjük. Gránátalmamagot is tehetünk a mártásba, ha van gránátalmánk, de ha nincs, az se baj.


http://shop-scripts.ru