Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Ithakai csokoládétorta

Toúrta sokoláta tisz Haidósz

Két kiskanál sütőpor, húsz-húsz deka vaj és cukor,  hat tojás, tizenöt-tizenöt deka liszt,  gríz és olvasztott csokoládé; a sziruphoz harminc deka cukor, hat deci víz, két deci konyak

Tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. A vajat a cukorral robotgépben habosra kikeverjük, majd járó motor mellett egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit. Belekeverjük az összes többi hozzávalót, legvégül óvatosan beledolgozzuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett fomában száznyolcvan fokon körülbelül egy óráig sütjük, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni. Felfőzzük a szirup hozzávalóit, majd a forró folyadékot a már hideg tortára öntjük. Legkevesebb nyolc órával később, de inkább másnap fogyasztható.


http://shop-scripts.ru