Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Korfui pástétom

Kreatópitta Kerkýras

Egy kiló hús (fele borjú, fele disznó), négy evőkanál vaj, két felkockázott vöröshagyma, hat gerezd finomra vágott fokhagyma, hat szem szgfűbors, négy szegfűszeg, fél kiskanál őrölt fahéj, frissen őrölt bors ízlés szerint, fél üveg száraz fehérbor, negyed kiló paradicsom, lehéjazva, kinyomkodva, felkockázva, negyed kiló rizs, két evőkanál finomra vágott, friss zöldpetrezselyem, húsz deka elmorzsolt feta, tíz deka kefalotiri (pecorino, grana, parmezán etc.), négy kemény tojás a tésztához fél kiló liszt, egy kiskanál só, másfél deci meleg olívaolaj, két és fél deci meleg bor 

Először elkészítjük a tésztát. Nagy tálba szitáljuk a lisztet a sóval együtt, ráöntjük az olívaolajat és az ujjainkkal beledolgozzuk. Mélyedést képezünk a közepén, beleöntjük a bort, majd az egészet összegyúrjuk. Puha, rugalmas tésztát kell kapnunk. Ez a mennyiség egy harminc centis kerek formához elegendő. Gömbbé formáljuk és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe.
    Megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, rátesszük a húst és közepes tűzön kevergetjük, amíg színt nem kap. Akkor felöntjük a bor kétharmadával, hozzáadjuk a szegfűborsot, a szegfűszeget és a fahéjat, sózzuk és borsozzuk, beletesszük a paradicsomot. Körülbelül fél óráig pároljuk, majd levesszük a tűrzől és hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a rizst, a petrezselymet, a sajtokat és a tojásokat.
    Két lapot nyújtunk a tésztából, az egyikkel kibéleljük a tepsit, elterítjük rajta a tölteléket, a másik lappal pedig beborítjuk. Szellőzőnyílásokat vágunk rajta, olajjal megkenjük, őrölt fahéjjal megszórjuk. Körülbelül egy óráig sütjük, félidőben a maradék borral megspriccelve.


http://shop-scripts.ru