Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Krétai tepsis karaj

Khirino kritiko

Másfél kiló karaj, a csontjával együtt hat darabba vágva, három citrom leve, két padlizsán, két evőkanál koriandermag, egy evőkanál római kömény, másfél evőkanál egész bors, két evőkanál borsikafű, egy evőkanál szurokfű, nyolc borókabogyó, negyed liter olívaolaj, négy nagy krumpli, hat nagy paradicsom, egy kiskanál cukor, hat nagy fokhagymagerezd, tizenkét babérlevél, a tálaláshoz zöldpetrezselyem

A karajt üvegtálba tesszük, ráöntjük a citromlét, három óráig hagyjuk pácolódni. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a vágásfelületet bőkezűen sózzuk, majd félretesszük. Kis láng fölött szárazon egy percig kevergetjük a koriandert és a római köményt, majd a borssal, borsikafűvel, szurokfűvel, borókabogyóval együtt kőmozsárban porrá törjük. Kivesszük a húst a pácból, bedörzsöljük evvel a keverékkel, és egy jó nagy tepsiben széjjelrakjuk. A fél padlizsánokat három kanál olajon megsütjük úgy, hogy a vágásfelületük aranybarna színt kapjon. Papírtörlővel leszárogatjuk. A húsok közé rakjuk a négybe vágott krumplikat, a lehéjazott, félbe vágott és cukorral megszórt paradicsomokat, a fél padlizsánokat (vágásfelületükkel felfelé), valamint a hámozatlan fokhagymagerezdeket. Meglocsoljuk az egészet a maradék olívaolajjal és a marináddal (vagyis a citromlével), rászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket és a babérleveleket. Százhatvan fokos sütőben készre sütjük, időnként nézzünk rá, és ha feltétlenül szükséges, öntsünk alá egy kevés vizet. Ha kész, előmelegített tálra rakjuk és megszórjuk petrezselyemmel.


http://shop-scripts.ru