Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Marokkói paprikás csirke

Djej mahammer

Két egész csirke (egy-másfél kiló közöttiek), három-négy csirkemáj, két kiskanál paprika, egy csipet valódi sáfrány (porcelánmozsárban porrá törve, majd három evőkanál langyos vízben feloldva), egy-egy késhegynyi kurkuma és frissen őrölt római kömény, három-négy gerezd finomra vágott fokhagyma, egy kis hagyma nagyon finomra vágva, tíz deka vaj, négy szál friss korianderzöld

A feloldott sáfrányt sóval, a fűszerekkel és a fokhagymával összekeverjük és bedörzsöljük be vele a csirkéket. Keresünk egy jókora lábast, beletesszük a vajat, a hagymát, a csirkéket és a csirkemájat, felöntjük háromnegyed liter vízzel. Felforraljuk, hozzáadjuk a mozsárban péppé tört korianderzöldet, majd lefedve takarékon puhára főzzük. Ha kész, kiszedjük és nagyon forró sütőben pirosra sütjük. Kiszedjük a csirkemájat is, péppé törjük, majd visszatesszük. A főzőlét erős tűzön beforraljuk úgy, hogy végül mintegy két deci sűrű, tartalmas szaft maradjon. A csirkét a mártásával leöntve tálaljuk. A recept Rabatból való, de egész Marokkóban készítik. Marrakeshben a korianderzöldön kívül friss menta is kerül bele, a besűrűsödő mártáshoz pedig további paprikát adagolnak, Tangierben erős paprikát adnak hozzá, Fezben vajon pirított mandulát szórnak a tetejére. Készítik pulykából, sőt házinyúlból is, utóbbi esetben a mártásba egy kiskanál ras el hanout, valamint húsz deka beáztatott mazsola kerül.


http://shop-scripts.ru