Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Narancssaláta olajbogyóval

Meslalla ­– Marokkó

Három-négy édes, lédús narancs, tizenöt deka magozott fekete olajbogyó, két evőkanál olívaolaj, két gerezd finomra vágott fokhagyma (opcionális), fél kiskanál pirospaprika, harīsa vagy erős paprika (chili) ízlés szerint, egy-két csipet porcukor (opcionális), egy csipet frissen őrölt római kömény, két evőkanál finomra vágott, friss zöldpetrezselyem

Nagyon jellegzetes saláta, és nagyon marokkóI, csupa kontraszt, édes, sós és csípős egyszerre. Eredetileg sahkával, a harīsa marokkói megfelelőjével készül, de a sambal ulektől az Erős Pistáig bármilyen erőspaprika-paszta, vagy egyszerűen apróra vágott chilipaprika megfelel. Meghámozzuk és gerezdekre bontjuk a narancsot, a gerezdekről eltávolítunk mindenféle hártyát, már amennyire sikerül, utána a gerezdeket háromba-négybe vágjuk, és a félbevagdalt olívabogyókkal együtt egy tálon elrendezzük. Összekeverjük az olajat a fokhagymával, a pirospaprikával, a harīsával, a római köménnyel és a zöldpetrezselyemmel, meglocsoljuk vele a salátát, és azonnal tálaljuk. Mindig az utolsó pillanatban készítendő, minthogy az olajbogyó a narancsdarabkákat rövid időn belül megfesti. Némelyek ezt úgy próbálják elkerülni, hogy egészben hagyják a narancsgerezdeket is, meg az olajbogyókat is, viszont így az ízek brutálisabban válnak széjjel. Marokkóban a narancs helyett néha citromot használnak.


http://shop-scripts.ru