Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Oldalas aszalt szilvával és gesztenyével

Hirinó me damáskina kai kástana

Bő egy kiló oldalas, húsz-húsz szem aszalt szilva és gesztenye, másfél deci mavrodafni (lásd a könyv végén a kislexikont) vagy portói, másfél deci száraz vörösbor, két és fél deci erős tea, olívaolaj, frissen őrölt bors

Jénaiba tesszük az aszalt szilvát és a hámozott gesztenyét, ráöntjük a mavrodafnit vagy portóit, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap az olajon alaposan megbarnítjuk a darabokra vágott húst, felöntjük a száraz vörösborral és másfél deci vízzel. Lefedve, kis lángon főzzük két óráig, de inkább hosszabban, majd ráöntjük az aszalt szilvát és a gesztenyét a pácával együtt. Addig pároljuk, amíg a mártása teljesen besűrűsödik. Rizzsel tálaljuk.


http://shop-scripts.ru