Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Sajtos lepény

Tiropitta roumeliotiki – Rumeli

Fél kiló feta, hat deci tej, hat felvert tojás, húsz deka olvasztott vaj, fél kiló réteslap

A fetát villával összetörjük, elkeverjük a tejjel és a tojásokkal. Kivajazunk egy nagyjából huszonháromszor harminchárom centis tepsit, az aljára fektetünk két réteslapot, ezeket is külön-külön megvajazva. Ráteszük egy harmadik megvajazott lapot is, ám ezt összegyűrve. Elsímítunk rajta két decinyi tölteléket, arra megint teszünk egy megvajazott és meggyűrt réteslapot, megint töltelék, megint gyűrt réteslap, amíg a töltelék el nem fogy. A tetejére három megvajazott réteslap kerül. Éles késsel kockára vágjuk, majd körülbelül negyvenöt perc alatt aranyságára sütjük. Forrón tálaljuk. Rumeli (Ρούμελη), ahonnan a recept származik, a szárazföldi Görögország középső részét jelöli, ismertebb nevén Ruméliát.


http://shop-scripts.ru