Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Töltött füge

İncir tatlısı

Negyed kiló aszalt füge, egy kiskanál teafű, a töltelékhez tíz deka dióbél és öt deka mandula, a sziruphoz két-három evőkanál méz vagy cukor, egy citrom lereszelt héja, két-három babérlevél

A teafüvet három deci vízzel a szokásos módon leforrázzuk, majd a kész teát rászűrjük a fügére, és legalább hat órán át áztatjuk, de hosszabban is lehet. Leszűrjük, az áztatóléből két és fél decinyit félreteszünk. A fügéket a puhábbik végükön bemetsszük és elosztuk bennük a hámozott és gorombára vágott magokat, majd a megtöltött gyümölcsöket kocsányukkal felfelé egy tűzálló tálba állítjuk. Elkészítjük a szirupot: a félretett teát a citromhéjjal, a mézzel és a babérlevéllel együtt felforraljuk és tíz percig főzzük. Ha a gusztusunk úgy kívánja, tegyünk bele még több mézet. (A törökök általában tesznek.) Leöntjük a sziruppal a fügét, majd betesszük a sütőbe, száznyolcvan fokon húsz perc. Melegen vagy hidegen tálaljuk. A recept a fekete-tengeri part keleti végéről való, Törökország más részein ehhez az édességhez tea helyett mézzel felfőzött és rózsavízzel ízesített tejet használnak.


http://shop-scripts.ru