Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Vadkacsa pikáns mártásban

Borka biz-zalza pikkanti

Egy feldarabolt vadkacsa, két vöröshagyma, két kiskanál paradicsompüré, egy üveg vörösbor, nyolc szem magozott fekete olajbogyó, egy evőkanál kapribogyó, kiskanál cukor, só, egész bors

A kacsadarabokat olajon megbarnítjuk, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, rátesszük a paradicsompürét, rövid ideig kevergetjük majd felöntjük másfél deci borral. Beletesszük a kacsadarabokat és készre pároljuk, a megmaradt borból szükség szerint öntögetünk alá, de csak egy-egy keveset, a többit lassacskán megisszuk. Fontos, hogy az ételnek tartalmas, rövid szaftja legyen. Ha kész, beletesszük a felaprított olajbogyót, a kapribogyót és a cukrot, még tíz percig főzzük, majd tálaljuk.


http://shop-scripts.ru