Főoldal Megrendelés Információk Gasztronómia Művészet For foreigners Továbbá...


Váncsa István könyveiből kérésre dedikált példány!






Hírlevél

:

:

       Megrendelem
       Lemondom


Örmény fasírt

Ermeni köftesi (török étel, bárminek is mondja magát)

Fél kiló darált borjú- vagy bárányhús, egy hagyma, négy gerezd finomra vágott fokhagyma, egy evőkanál ghí, egy-egy kiskanál őrölt római kömény és koriandermag, egy felvert tojás, só, bors; a mártáshoz egy kanál paradicsompüré, két kanál tahini, két gerezd finomra vágott fokhagyma, egy kiskanál őrölt római kömény, fél kiskanál őrölt koriandermag, kis csokor zöldpetrezselyem, só, bors, a tálaláshoz két kiskanál szumák

Felforrósított ghín megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát a római köménnyel és a korianderrel együtt, majd hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a hússal és a tojással, sózzuk és borsozzuk, majd igen alaposan összegyúrjuk. Vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, egyenletesen elterítjük benne a húst, majd száznyolcvan fokon kábé negyven perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a mártást. Símára keverjük a paradicsompürét a tahinival, egy kevés olajjal és két deci vízzel, beletesszük a római köményt, a koriandert, a finomra vágott zöldpetrezselymet és a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Kiborítjuk a húst egy tűzálló tálra, ráöntjük a mártást, majd tíz-tizenöt percre visszatesszük a sütőbe, ezalatt a hús a mártás egy részét magába szívja. Forrón, szumákkal megszórva tálaljuk.


http://shop-scripts.ru